Aangepaste werking Bibliotheek - Corona maatregelen

De Nationale Veiligheidsraad kondigde 13 mei aan dat de bibliotheken open blijven, onder de dezelfde voorwaarden als nu.  Een datum voor de heropening is nog niet vastgelegd.  Wij houden u op de hoogte.

Ons bibliotheekteam blijft verder werken achter de schermen gedurende de maatregelen rond het coronavirus.  Graag bieden wij onze diensten in een aangepaste vorm aan.

Uitlenen
De bibliotheek is momenteel niet fysiek toegankelijk maar we willen jullie natuurlijk niet van leesvoer ontzeggen. Wij zullen functioneren als afhaaldienst door middel van reservaties. De reservatiekost valt tijdelijk weg.  Het leengeld voor dvd's en cd's blijft gelden maar dient pas betaald te worden bij de eerstvolgende fysieke uitlening aan de RFIDtoestellen.

Hoe werkt het? 

 • Reserveer het materiaal via onze online catalogus. Meer informatie over hoe je dat doet, vind je hier
 • Is het materiaal NIET aanwezig in de bib? Je kunt het nog steeds reserveren maar het kan lang duren vooraleer het beschibaar is.
 • Kijk zeker na of de bibliotheek beschikt over een geldig emailadres of telefoonnummer zodat we je kunnen contacteren.
 • Je mag 15 materialen ontlenen op je kaart.  Heb je nog boeken thuis?  Hou daar dan rekening bij met het reserveren.  Als je bijvoorbeeld nog 5 materialen thuis hebt liggen, dan mag je er maar 10 reserveren.
 • Let op! e-readers, e-boeken en materialen uit andere bibs zijn tijdelijk niet uitleenbaar.
 • Je krijgt bericht van ons zodra je reservatie klaar ligt. Vanaf dan kan je de reservatie ophalen in de hoofdbibliotheek tijdens de openingsuren, uitgezonderd op zaterdag. Je meldt je aan door aan te bellen aan de inkom.
 • Zodra de deuren worden geopend, mag je de inkomhal binnenkomen en de lenerskaart op de tafel leggen.
 • De medewerker zal het pakketje op de tafel plaatsen.
 • Respecteer de maatregelen rond het coronavirus.  Hou afstand van de andere wachtenden.

Verlengen
Alle materialen die een terugbrengdatum hebben die valt in onze sluitingsperiode zijn automatisch verlengd. Gedurende onze sluitingsperiode zal er geen boete aangerekend worden.  Reeds bestaande boetes blijven echter staan.  Vermoed je dat je toch foutief een boete aangerekend hebt gekregen, mag je je melden aan de infobalie vóór je betaalt. Uiteraard zal dit pas mogelijk zijn wanneer de bib terug opent voor publiek. 

Terugbrengen
Je kunt de materialen terugbrengen via onze inleverbox. Onze inleverbox wordt dagelijks meerdere keren leeggemaakt. Is het materiaal te groot voor de gleuf, dan kun je aanbellen gedurende onze openingsuren, behalve op zaterdag.

Wij werken met een quarantainesysteem waarbij alle binnengebrachte materialen enkele dagen apart worden gezet voor we ze verwerken.  Dat betekent dat het kan zijn dat je de materialen nog enkele dagen na het binnenbrengen op je naam ziet staan. 

Contact

Wij blijven telefonisch en per email bereikbaar.  Aarzel niet om ons te contacteren met verdere vragen.

 • bibaarschot@bibliotheekaarschot.be
 • 016 568605
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.