Het Vlaams Jeugd Harmonieorkest

Benefietconcert-Neos t.v.v. Brotherhood

Christus Koningkerk

Deze activiteit is afgelast omwille van de maatregelen ter preventie van het Corona-Vrius. Meer info aan de ticketbalie (016/564824 of tickets@hetgasthuis.be). 

 

Neos is een bruisende vereniging voor actieve senioren.
Net op pensioen en zin in nieuwe uitdagingen, toffe ontmoetingen, boeiende uitstappen en veel gezelligheid. Maak dan kennis met NEOS, Netwerk van ondernemende senioren. In Vlaanderen vonden reeds meer dan 35000 leden hun weg.
Neos Aarschot telt ruim 100 clubleden met daarenboven een warm hart.

 

Neos Aarschot samen met  het  VJHO, Vlaams Jeugd Harmonie Orkest organiseren een benefietconcert ten voordele van Brotherhood VZW (Aarschot)

Brotherhood VZW (Aarschot) werd in 1996 opgericht met als doel kansarme kinderen of kinderen in een moeilijke thuissituatie een week ontspanning te bieden op een jaarlijks kinderkamp. Op dit kamp trachten ze hen enkele belangrijke waarden bij te brengen en ze op weg te zetten om op een sociale manier te kunnen functioneren in groep, met respect voor de anderen. Alle kosten van de kampweek worden volledig gedragen door de VZW.

 

Het VJHO, Vlaams Jeugd Harmonie Orkest is een orkest samengesteld uit de beste jeugdmuzikanten van muziekverenigingen uit onze wijdse regio. Begin 2014 begonnen de eerste gesprekken over de oprichting van een nieuw jeugdensemble dat werkt volgens een systeem dat in onze contreien nog niet gekend was. Immers, al onze muzikanten dienen reeds actief lid te zijn van een bestaande vereniging (harmonie, fanfare, brass-band...) vooraleer ze van ons orkest deel kunnen uitmaken. Het duurde uiteindelijk nog tot einde februari 2015 eer wij onze eerste repetitie konden houden en die was onmiddellijk een schot in de roos. Maar liefst 50 jonge en beloftevolle muzikanten vormen de eerste lichting van ons orkest.


 

Koen Maes (°1993) studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers. In 2009 werd hij laureaat in de superieure afdeling van de provinciale wedstrijd voor solisten en kleine ensembles georganiseerd door Vlamo. In 2011 behaalde een eerste prijs op het WMC te Kerkrade en won hij een eerste prijs in de Dexia Classics.

Hij volgde reeds verschillende masterclasses van o.a. Randy Max, Koen Plaetinckx en Simone Rabella. Koen deed ervaring op in verscheidene orkesten, waaronder het harmonieorkest van Schelle o.l.v. Dirk De Caluwé, Festival Brassband, de Europese Jeugdbrassband en het Kempisch Jeugdfanfareorkest. Tevens speelt hij op regelmatige basis mee als slagwerker bij het Nationaal Orkest van België. Koen gaf ook al les aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en de Stedelijke Academie Regio Tienen.

Momenteel studeert Koen nog een masteropleiding HaFaBra-directie bij Dirk de Caluwé. Hij is actief als dirigent bij het Vlaams Jeugdharmonie Orkest (VJHO), Het Jong harmonieorkest uit Schelle en bij de Concertband van Antwerpen. In februari 2016 won hij de prijs voor de beste dirigent van het International Festival for Wind Orchestras Prague 2016.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.