Opening cultureel seizoen

Cultuurcentrum Het Gasthuis

Stadscentrum

Openingsweekend: 25 jaar Cultuurcentrum Het Gasthuis

Het Gasthuis viert feest! In het seizoen 2020-2021 bestaat ons cultuurcentrum 25 jaar en u zal het geweten hebben! We starten ons feestseizoen met een heus feestweekend. Van vrijdag 25 t.e.m. zondag 27 september trekken we de stad in en bieden we jullie een hele resem activiteiten aan. Circus, theater, klassieke muziek, jazz, familievoorstellingen, ... Kortom, voor ieder wat wils. Opgelet : registratie (m.a.w. reservatie) is verplicht voor elk van de voorstellingen !

Op vrijdag starten we met de voorstelling “Applaus” van Circus Ronaldo in een heuse circustent op het kerkplein van de O.L.V.-kerk. Deze voorstelling is ontstaan uit een grote culturele stilte. Het verhaal van een circus zonder publiek. De eenzaamheid van een artiest waar niemand naar kijkt. Een clown zonder lach, een acrobaat zonder verwondering, een ballerina zonder opkijkende kinderoogjes. Een dichtgetimmerde ingang. Circus Ronaldo speelt vandaag geen voorstelling... of toch?
Vrijdag, zaterdag en zondag, steeds van 18u00-22u00 (opgedeeld in tijdsloten van telkens 8 min. met max. 10 pers. - duur per voorstelling = 45 min.).

Zaterdag is de Grote Markt the place to be voor kinderen met de voorstelling “Peek-a-Boo!” van Compagnie Charlie. Een boksmatch om je een breuk te lachen! Twee broers gaan elke dag met elkaar op de vuist: voor een ei, een verloren weddenschap, een vrouw, eeuwige roem…Straattheater met een linkse vol emotie, een rechtse vol energie, een uppercut van slapstick, bruisende acrobatie en burleske valpartijen. Vanaf 15u00. 
’s Avonds kan je genieten van een jazz-optreden in het stadspark door “Les Fournisseurs de Bonheur” (20u00).

Zondag starten we met een klassiek concert in het stadspark (11u00), gebracht door Aarschots wereldtalent Clara Evens en een gastmuzikant. In de namiddag zijn kinderen baas in het stadspark en kunnen ze zich, samen met mama en papa, volledig uitleven in volgende avonturen: het BlindeBloteVoetenPad (Zimmer Frei vzw), Döner Kleibäb (Instituut voor Volkswarmte) en "Fujinn" (Amadeo Kollectif)
Op zondagavond (19u00) brengt gezelschap Lucinda Ra het verhaal van “Jordy”: eind augustus 2016 vond een wandelaar op de Gentse Blaarmeersen het levenloze lichaam van de 19-jarige Jordy. Hij stierf van ontbering, helemaal alleen... Lucinda Ra vertolkt het verhaal van Jordy zoals het werd omschreven door journaliste Eline Bergmans in De Standaard op 2 september 2016 (Het Steviafabriekske, Fabriekstraat 100).

 


VR 25 T.EM ZO 27 SEP

Binnenstad

Randanimatie : gratis
Circus Ronaldo: 15 Euro
Jordy: 10 Euro
 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.