Rootstown en CC Het Gasthuis

Buskerfestival

BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 21/22: € 2.8

Rootstown en Het Gasthuis stellen met veel trots de 4de editie van Buskerfestival voor. Deze muzikale wandeling door de Aarschotse binnenstad is een historische en muzikale reis waar de liefde voor muziek en onze stad aan bod komen. In groepjes trekken officiële stadsgidsen op pad langs historische panden, vertellend over onze stad en haar legendes. Bij elke tussenstop staat er een muzikant klaar om u te beroeren met akoestische liedjes.

Afsluiten doen we op de binnenkoer van CC Het Gasthuis met, een dijk van een surf-roots-band. Na de wandeling, voorzien we ook een lokale foodtruck aan Het Gasthuis.

Go! Go!! Durango!!! (B)
Sinds 2012 speelt muzikale duizendpoot Thomas Meeuwis sporadisch zijn eigen liedjes onder de naam Go! Go!! Durango!!!. Sporadisch, want aangezien Meeuwis tot 2020 vooral veel onderweg was met theatervoorstelling Woodstock the Story, blijft er weinig tijd over voor andere projecten.

DC Snakebuster (B),
Frank Declercq, stortte zich op jonge leeftijd in de muziek, door viool te gaan studeren. Snel volgde het drumstel en ook andere instrumenten. Tot hij de CigarBox-gitaar ontdekte, bij deze was dan ook 'Dc Snakebuster one-man band' geboren.

Gewapend met een basdrum een slide-gitaar en een neck rack met blues harp begon hij zijn blues helden te eren door hun klassiekers terug leven in te blazen met een eigen twist.

Andr1es (B, Aarschot)
speelde in Aarschotse (pop)rock bands als Jack Rabbit en Melting Baskets. In tussentijd componeerde hij samen met drummers Mario Goossens (Mârionet) en Herman Brusselmans (Hairy Belafonte).

Als tiener zette hij zijn eerste muzikale stappen bij Hamaril, in Rillaar. Nadien studeerde hij aan PXL Music in Hasselt. Geveld door warmtezonnestralen dreigde deze nieuwbakken songwriter zijn chansons vaak de vergeetput in te duwen. Maar na ‘s meest ellendige en eenzame jaar ooit, maakt hij de sprong als solo-artiest.

Colline Hill (B)
is een in Bretagne geboren singer-songwriter. Haar muziek is een perfecte mix van Folk & Americana-roots. Ze beschrijft zichzelf meer als emotieverteller dan als verhalenverteller. Uitgerust met een geweldige stem en een origineel gitaarspel, werd ze uitgekozen om grote shows te openen voor grote acts als America, Crosby Stills & Nash, Imelda May, The Head en The Heart

Afsluiter op de binnenkoer:

Heathen Apostles (USA)
Deze Gothic Americana groep voert je terug naar een vervlogen hoofdstuk van de Amerikaanse geschiedenis. Met behulp van contrasterende invloeden zoals Bauhaus, Nick Cave en The Pogues with Howlin Wolf, Loretta Lynn en Bessie Smith, hebben de Heathen Apostles een muziekstijl gecreëerd die tegelijkertijd engelen en demonen bezingt/beroert.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.