Arne Sierens

Alles in brand

Stadscentrum Tickets
BASISPRIJS: € 18 - Kansentarief 21/22: € 3.6

Op een nacht wordt Arne Sierens wakker: “Mijn kop: alles in brand.” Metéén heeft hij een titel van een nieuw theaterstuk. De volgende dag gaat hij al naar het brandweermuseum in Erembodegem. Nadien neemt hij een vloed aan interviews af met mensen uit de brandweersector en volgt hij zelfs stage bij een team 'hoe je best auto’s kan openknippen'.

Op weg naar de jaarlijkse brandweerviering ziten de brandweerkapitein en zijn team plots vast in een grote kettingbotsing! Speeches en de oproep bij mensen om vrijwilliger te worden, moeten echter absoluut doorgaan en overgenomen worden door anderen. En uiteraard mag ook de hommage aan de 37-jarige carrière van de gepensioneerde topbrandweerman Willy Blanchaert niet uitgesteld worden.

Aanwezige collega’s komen hierdoor ongepland aan het woord. Ambulancière Isabelle weet alles van bijstand en de mensen redden. Ze wordt hierin voluit gesteund door chauffeur en stagiair Randy. Intussen is ze ook heel verward door de onverwachte aanwezigheid van haar ex-man sergeant Jeremy. Jeremy en Willy laten iederéén metéén enthousiast meeleven over wat dat feitelijk is om brandweermens te zijn.

Ge hebt geen gedacht hoe vaak er iets in brand vliegt in deze wereld. Ah ja, ook vaak ons hart.


Tekst & regie Arne Sierens Assistente Tineke Van de Sompel Foto Kurt van der Elst Spel Mareille Labohm, Willy Herremans, Stefaan De Winter, Veerle Malschaert Steun Tax Shelter maatregel v/d Belgische Federale Overheid Steun Stad Gent I.s.m. Minard Gent


Trailer - Alles in brand


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.