Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens / KVS

Jonathan

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 21/22: € 3.2

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens heten je welkom in hun iemandsland. Deze twee KVS-gezichten slaan voor Jonathan de handen in elkaar. Samen stonden ze 20 jaar geleden mee aan het doopvont van theatergezelschap SKaGeN; nu staan ze voor het eerst met z’n tweetjes op scène, met een nagelnieuwe, eigen creatie.

Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team, dat Jonathan versneld in roulatie bracht op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lock-down plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen, zonder angst voor besmetting.

Een voorstelling waar botsingen plaatsvinden tussen liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing. Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine (moeder en getroffen door corona) luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.

Jonathan belooft een bizar poëtische voorstelling te worden, een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en dus te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag.


Trailer - JonathanSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.