Els Beerten

Creatief schrijven: een oefeningenparcours voor beginners

Gasthuissite
uitverkocht
BASISPRIJS: € 180

Voor alle duidelijkheid: we gaan geen hele verhalen schrijven, geen romans of gedichten. Wel zal je de kans krijgen om kennis te maken met talloze aspecten van het schrijven. En die kennismaking zal gebeuren via een parcours van vele kleine en iets minder kleine schrijfoefeningen. Dat parcours speelt zich af op terreinen die schrijvers een leven lang blijven uitdagen: personages, ontwikkeling en uitwerking van spanning, flashbacks, ruimtebeschrijvingen, perspectieven, ruimte en tijd, de diversiteit van stijlen, zintuiglijk schrijven.

Je krijgt elke keer de kans om – in alle vrijheid en in de beslotenheid van gelijkgezinden - je teksten open te stellen voor feedback, je zult eveneens uitgenodigd worden om feedback te geven op de teksten van de anderen. Naar hartenlust zal je kunnen experimenteren. En hopelijk ervaar je dat je niet half schrijver kunt zijn. Schrijven doe je met ruim 100% betrokkenheid. En dat is goed. Want enkel dan zal je erachter komen. Of schrijven je manier is om in de wereld te staan. En als dat niet zo is, dan is er geen schip vergaan, geen oceaan leeggelopen. Er zijn vele manieren om in de wereld te staan, schrijven is er gelukkig maar één van. Maar stel. Dat het toch de jouwe is.

Els Beerten is schrijver en leraar. Veel van haar boeken werden bekroond en in verscheidene talen vertaald. Voor ‘Allemaal willen we de hemel’ kreeg ze o.a. de Cultuurprijs Vlaanderen, de Gouden Uil Prijs van de jonge lezer, de Boekenleeuw.


Data
12, 19 & 26 jan
02, 09, 16 feb

19u30 – 22u


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.