Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

Belpop Bonanza Aarschot

Theaterzaal Tickets
Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 20 - Kansentarief 21/22: € 4

De muzikale geschiedenis van 3200–3202 Aarschot De muzikale geschiedenis van Aarschot is a) groot en b) bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit. Twee muziekfreaks met een specialisatie in de geschiedenis van de Belgische popmuziek.

Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan Belpop op Canvas. Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks.

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. In 2019 begonnen ze aan hun grootste avontuur: maatwerk.

Belpop is alomtegenwoordig. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. Dit wordt een spannende, grappige en entertainende revue over wat zich de voorbije 60 jaar heeft afgespeeld in Aarschot. Een muzikaal geschenk voor de kasseistampers.

Muziek uit/in Aarschot. Waar denk je aan? De wieg van new beat. Het begin van Front 242. De koren van Scala. De rap van KIA. De manager van Triggerfinger. De catalogus van Antler-Subway. Het standbeeld van Louis Neefs. De hits van De Kasseistampers. De manager van Rocco Granata. De concerten in Happy House. De popcornavonden in de Viertap in Rillaar. New Model Army en UK Subs in De Klinker. The Sweet in Cinema Unitas. Rockschot, Wolfsrock, Hageland Festival, Funtime…


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.