Nordmann

In Velvet

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 21/22: € 2.8

Dat hun combinatie van de vrijheid van impro-jazz met de kracht van rock hen een tweede plaats op Humo’s Rock Rally 2014 zou opleveren, had niemand verwacht. Het gaf Nordmann alle reden om door te gaan. Op debuut ‘Alarm’ wisten ze de kracht van hun performances op plaat te capteren terwijl ‘The Boiling Ground’ hen een tour van meer dan 50 optredens opleverde in België, Nederland, Duitsland en Tsjechië. Ze werden meermaals gelauwerd door de pers.

Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk, een nieuwe evolutie in de vorm van ‘In Velvet’, een gelaagd studioalbum dat zich als een warm deken om de luisteraar slaat en waarop rock ingeruild wordt voor elektronica. Een coherente, compact klinkende plaat waarop de persoonlijke evolutie van de aparte muzikanten en de invloed van omzwervingen bij andere projecten hoorbaar is in het geheel. Songs en melodie staan centraal terwijl het instrumentarium uitgebreid werd met drumcomputers en synths om de zotste ideeën vorm te geven.

Producer Jasper Maekelberg werd opgeroepen en zorgde voor structuur binnen het vernieuwd muzikaal kader. Om het nieuw album live te kunnen spelen zal Thijs Troch hen vervoegen als toetsenist/gitarist. In deze nieuwe vorm is Nordmann meer dan ooit klaar om potten te breken.

Nordmann klinkt als niemand anders. Volstrekt geen idee wat op 'In Velvet' de accenten legt en het karakter tekent: de goed verstopte samples, de nieuwe delaytechnieken, de granulaire synth die klanken verbrokkelt en weer samenbrengt ... mijn voorlopige Belpopplaat van het jaar. — Humo


Trailer - In velvet


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.