Elvis Peeters & Wilderman

Wie is Miguel Hernández?

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 12 - Kansentarief 21/22: € 2.4

Iedereen kent Federico García Lorca, een van de grootste Spaanse dichters. Enkel de Spanjaarden kennen zijn tijdgenoot Miguel Hernández. Hij was de zoon van een herder, werd dichter, streed in de Spaanse Burgeroorlog tegen Franco, kreeg de doodstraf, maar stierf in de gevangenis, nauwelijks 32 jaar oud. Hij liet een weduwe achter en een zoontje van drie. Ondanks zijn korte leven liet hij een belangwekkend oeuvre na.

Wie is Miguel Hernández? is een pittige productie die put uit leven en werk van deze intrigerende man. In een scherpe literair-muzikale voorstelling wordt hij voor het voetlicht gebracht door het stomende viertal van Wilderman. In een poëtische vertelling volgen we de passies en engagementen van de dichter, doorweven met songs gebaseerd op zijn gedichten.

Hernandez schreef ontroerende liefdesgedichten maar ook harde aanklachten tegen onrechtvaardigheid. Wie is Miguel Hernández? is een verrassend actuele voorstelling, al leven wij niet in burgeroorlog, zijn eenzaamheid in de gevangenis vertoont onthutsende parallellen met sommige dagen uit een lockdown.


Tekst Elvis Peeters ism Nicole Van Bael, Miguel Hernández Muziek Chris Carlier Spelcoach Nicole Van Bael Stem Elvis Peeters Contrabas, basgitaar Chris Carlier Baritonsaxofoon Koen van Roy Drums Toon van Dionant Foto Karolina Maruszak


Trailer - wie is miguel hernandez?


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.