Chris Joris i.s.m. Jazzlab

Until the Darkness Fades

Gasthuiskapel Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 23/24: € 2.8

WERF Records en JazzLab vieren samen hun 30ste verjaardag met drie tournees/albums waarvoor ze de handen in elkaar slaan. Eén daarvan is met percussionist Chris Joris, een veteraan van de Belgische jazz die uitpakt met een beklijvend nieuw project.

Until the Darkness Fades, dat zegt meteen iets over het parcours van Chris Joris, waarin het muzikale en persoonlijke steevast overlappen. Deze percussionist schreef een van de kleurrijkste hoofdstukken van de Belgische jazz. Hij was jarenlang actief binnen diverse genres, maar wordt nu vooral gelauwerd als de percussionist die voortdurend grenzen sloopte. Niet enkel tussen al die benauwende genrehokjes - pop, experiment, theater, wereldmuziek, jazz - maar ook tussen complete werelden.

Chris Joris speelde al ‘wereldjazz’ lang voordat deze term bestond. Met zijn nieuwe album Until the Darkness Fades belicht hij verschillende aspecten van zijn muzikale identiteit door middel van hybride klanken, vrije improvisatie en het samenspel met opvallende medestanders op viool en cello. Het album is een muzikaal zelfportret van deze Belgische jazzmeester die nog steeds vernieuwend is.

Het nieuwe album zal beschikbaar zijn tijdens de JazzLabtournee.


Piano Chris Joris Viool Cécile Broché Cello Sigrid Vandenbogaerde of Marie-Eve Ronveaux Foto Thomas Geuens 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.