kinderenvandevilla / Roel Swanenberg & Jef Van gestel (BE)

Leeghoofd

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 12 - -12 jaar: € 6 - Kansentarief 23/24: € 2.4

Een jongen zet een grote, witte bol op zijn hoofd. Vanaf dan is hij Leeghoofd die leeft in zijn eigen bizarre wereld. Met stickers, trechters, voetbalsokken en ander materiaal maakt hij ogen, oren, mond en neus. Hij vertrekt op ontdekkingstocht en tast zijn omgeving op speelse wijze af.

“Zelfs met klanken maakt Leeghoofd beelden. (…) met niet meer dan platte plastic toch volle pret en poëzie creëren, in een onstuimig ritme dat je zelden op scène ziet. Met brio bewijst Leeghoofd dat theater geen bubbel is, of verbeelding een lege doos. Je beseft weer dat de banaliteit van de realiteit, niet aan de realiteit ligt maar aan jezelf. ”
Wouter Hillaert, De Standaard ****

“Een verfrissende ode aan de fantasie die elke mens deugd doet. Als happen in jouw lievelingstaart.
Els Van Steenberghe, Knack Focus ****

Leeghoofd werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2014 en speelde meer dan 300 keer in binnen-en buitenland. Kinderenvandevilla herneemt met veel plezier deze succesvoorstelling die in 2013 het licht zag in coproductie met Tuning People.

 


+4

Spel Roel Swanenberg Regie Jef Van gestel Geluidsontwerp Wannes Deneer Kostuums Maartje Van Bourgognie Lichtontwerp en techniek Jean-Lou Caglar Bewegingsadvies Karolien Verlinden
Deze productie kwam tot stand in coproductie met Tuning People, met de steun van STROOM, de cultuursubsidie voor beloftevol talent van de provincie Limburg en De Vlaamse Gemeenschap, Kunsten en Erfgoed

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.