Klassiek & Architectuur

Concert in het crematorium Hofheide te Holsbeek

Crematorium Hofheide Tickets
BASISPRIJS: € 18

De concertreeks “Klassiek en architectuur” – Hedendaagse klassieke concerten in architecturaal bekroonde sites

Temidden de Hagelandse heuvels staat crematorium Hofheide, een architecturale parel. Deze locatie is nu het decor voor een klassiek concert.

Deze concertreeks heeft de volgende doelstellingen: geïnteresseerden in hedendaagse architectuur laten kennis maken met hedendaagse klassieke meesterwerken en het klassieke-muziek-publiek kennis te laten maken met architecturaal bekroonde sites. Hiertoe heeft Orfeoproducties samengewerkt met het Vlaams Architectuur Instituut en met de Vlaamse Bouwmeester. In deze reeks worden vier concerten georganiseerd: één in deSingel te Antwerpen, één in het crematorium Hofheide te Holsbeek, één in het nieuwe havenhuis te Antwerpen en één in het gerenoveerde kasteel Ommerstein te Dilsen-Stokkem.

Hofheide is ontworpen door de architecten Coussée & Goris uit Gent en RCR-Architecten uit Spanje en opende in september 2013 de deuren. Het gebouw viel al verschillende keren in de prijzen. Zo ging het aan de haal met de Architizer A+-prijs in de categorie religieuze gebouwen en herdenkingsplekken.


programma: 

15 uur: toelichting over de architecturale realisatie “Crematorium Hofheide”

vanaf 16u:

Sofia Gubaidulina: strijktrio (1988)                         20’50”
Oleg Paiberdin: Organum A-nn-A                          9’50”
Guya Kancheli: Time … and again                         12’15”
Guy Kancheli: Rag-gidon-time                               23’17”

 

Locatie: 
Jennekensstraat 5, 3221 Nieuwrode


Schrijf je in op onze nieuwsbrief