Smartphonespel: HET GENOOTSCHAP VAN DE VREEMDE VOGELS

Open Doek

Stadscentrum
Gratis: € 0

Er is iemand in gevaar. Wil jij helpen?

Kom je mee zoeken naar de vreemde vogels die rondfladderen in de straten? Of zoek je liever zwarte katten die krollen, spinnen, krabben en vangen?

Wil jij weten wie, wat, waar en waarom? Vlieg dan mee, volg het juiste spoor, gebruik je arendsoog en zie wat niemand ziet. En vooral, kies je eigen weg.

 

Het genootschap van de vreemde vogels is een spannende zoektocht naar de waarheid. Je laat je leiden door je mobiele telefoon doorheen de straten van je stad of gemeente. En je ontdekt een verhaal dat zich afspeelt achter deuren, vensters en gevels. Je ontvangt berichten en videoboodschappen en zo leer je nieuwe mensen kennen, vreemde vogels en zwarte katten. Samen vinden jullie wat jullie zoeken en zoeken jullie wat jullie moeten vinden …

 

Samen met theatermaker Jo Jochems en appontwikkelaar Toyfoo werkte OPENDOEK een theatraal verhaal uit tot een locatie-gebaseerd smartphone-spel. Dat laten we deze zomer los in een tiental gemeenten. Het spel kadert in het relanceplan van OPENDOEK: Toch Theater! Een ambitieus plan om Vlaanderen en Brussel deze zomer te vullen met theater door te inspireren, organiseren en samenwerkingen te ondersteunen.


Vertrek aan Cafe de Oude Tijd (Leuvensestraat 23-3200 Aarschot), nadien passeer je langs 7 locaties in het stadscentrum


trailer

https://youtu.be/JlhdXby58aU

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.