Triathlon Aarschot

Zomer van Aarschot

Stadscentrum

Zondag 14 juli - Rotselaar & Aarschot - Vanaf 9 uur

Omdat de wedstrijden dit jaar op dezelfde dag doorgaan als het Rock Werchter Classic festival, wordt de start van de races vroeger gegeven dan gewoonlijk omdat de ordediensten de dijk langs de Demer (een gedeelte van het fietsparcours) vrij willen hebben om 11 uur. De eerste start wordt dus gegeven in Rotselaar om 9 uur. De laatste start om 9.45 uur. Het zwemonderdeel van de langste afstand is ook ingekort tot 1500 meter.

Zondag 14 juli gaan in Rotselaar en Aarschot de triathlonwedstrijden van het Aarschots Triathlon Team (AATT) door. De Plastriathlon, een wedstrijd over 1/8 afstand is intussen aan zijn 23ste uitgave toe. De Powertriathlon over 1/3 afstand aan de 17de uitgave. En voor de 5de keer is er dit jaar ook een Start-2-Triathlon aan het programma toegevoegd, een wedstrijd voor jeugd vanaf 14 jaar en niet-gelicencieerden.

De start van de wedstrijden vindt plaats op Domein Ter Heide in Rotselaar ('de Plas'). Het fietsparcours brengt de deelnemers van de Plastriathlon en PowerTriathlon naar Aarschot, waar een plaatselijk fiets- en loopparcours volgt. De finish ligt op het Schaluin te Aarschot, even voorbij de Knoet.

Starts in Rotselaar:
09.00 uur Plastriathlon
09.15 uur Start-2-Triathlon
09.45 uur Powertriathlon

Eerste finishers worden op het Schaluin te Aarschot verwacht even over 9.30 uur.

Info en inschrijvingen op de website van het Aarschots Triathlon Team: www.aatt.be


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.