Gitte

FroeFroe

THEATERZAAL Tickets
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 14 - -12 jaar: € 5 - Vriendenprijs: € 10 - Schooltarief: € 6

De dood staart haar in de ogen, nog enkele seconden en dan zal alles voorbij zijn.

Toen Gitte 5 jaar was, werd ze door haar moeder achtergelaten bij een weeshuis. Haar moeder, de rosse, was gezelschapsdame in de kroegen.Gitte is niet mooi maar grappig en slim en ze leert haar vrouwtje staan in het weeshuis. Ondertussen vertelt ze verhalen over haar Spaanse vader die zeker koning is, rijk, groot en heel sterk. Als ze dertien is, wordt ze verkocht aan rondreizende kwakzalvers. Ze eten ratten, rauwe uien en zwart brood. Ze leert zakkenrollen van haar lief, Karel De Kerkpisser. En dan wordt ze betrapt en veroordeeld tot de galg. Maar, Gitte heeft geluk. Ze heeft één aandenken aan haar vader, een camee. De rechter ziet het zegel op die halsketting en bedenkt dat dit kind van een invloedrijke Spaanse hertog, weleens nuttig kan zijn om te spioneren. Gitte kan kiezen tussen de galg of naar Sevilla gaan en daar de Spaanse aanvalsplannen achterhalen en kopiëren. Ze kiest voor het leven.

Een superspannende maar ook humoristische en poëtische voorstelling, naar het bekroonde boek Galgenmeid van Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs.

Na de tekstuele Helena-voorstelling, gaat FroeFroe terug naar een meer conceptueel figurentheater project. Beeldend theater voor tieners met een sterk verhaal als uitgangspunt vol heerlijke visuele en muzikale momenten. Eat your heart out Game of Thrones...Van & door Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Julie Delrue, Dries De Win & Filip Peeters, Tim Oelbrandt & Jonas De Wulf Regie Marc Maillard Muziek I Solisti del Vento o.l.v. Francis Polle

Leeftijd +10 jaar


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.