Cendres (Ashes)

Plexus Polaire (Noorwegen & Frankrijk)

THEATERZAAL Tickets
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 14 - Vriendenprijs: € 10

Gebaseerd op de roman ‘Avant que je me consum’, Gaute Heivoll

Een poëtisch en brutaal schouwspel van de menselijke ziel en de constante schommeling tussen schepping en vernietiging. De show vertelt het verhaal van een brandstichter die het dorp Finsland, ten zuiden van Noorwegen, teistert. Achter de branden die vermenigvuldigen, ontvouwt zich een meer intiem verhaal. Schrijver Gaute Heivoll vergelijkt dit evenement met zijn eigen leven, een parallel vol dubbelzinnigheid en subtiliteit. Hij onderzoekt de waanzin, die diep in ieder mens aanwezig is.

Een boeiende reis tussen de mens en zijn geweten, het geven van een stem aan de onzichtbare ziel en de relaties tussen mensen. Een vurig verhaal vol met wreedheid, gebrek aan angst en tederheid. De geur van rook en wanhoop bereikt ons vanuit de pagina’s. Deze bespreekt het individu en de kracht van de liefde als destructieve krachten welke eigen zijn aan onze soort.

“De relatie tussen pop en poppenspeler is één van eindeloze mogelijkheden. Met Ashes, bewijst het Frans-Noorse ensemble Plexus Polaire dat ze experts zijn in de verkenning van het genre. Dit is wellicht een van de meest epische poppenspelstukken ooit gezien. De drie performers zijn in de minderheid tegenover levensgrote poppen en een handvol kleinere tegenhangers. Voeg daarbij de interactie van dat ene menselijke cast-lid, veel projectie, een heerlijk onheilspellende soundtrack en een aantal special effects, en Ashes is een sentationeel spektakel.” – The upcoming*****

“Exceptional Puppeteering” – The Stage****


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.