Hoe licht kan een wolk zijn?

Het Houten Huis (Nederland)

THEATERZAAL Tickets
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 12 - Vriendenprijs: € 10 - -12 jaar: € 5 - Gratis/GBW-ticket: € 0

Over het verlangen om gewichtloos in de lucht te hangen.

Ik ben Das. Ik ben dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust en overzie ik alles. Ik draag graag een hoed om mijn gedachten en overpeinzingen een beetje bij elkaar te houden. Maar sinds kort woont er in mijn hoed een specht die er een gat in heeft gepikt. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil. Maar dan piepen er door dat gat weer nieuwe gedachten mijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten maar ook prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Op het toneel staan 3 mensen die zich van binnen een das voelen. De één bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alledrie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is.

Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort. ‘Hoe licht kan een wolk zijn?’ is losjes geïnspireerd op het prentenboek ‘De Wonderlijke Hoed Van Beer’ van Ayano Imai.

Misschien wel het beste figurentheatergezelschap van de lage landen ...


Concept Meike van den Akker, Gienke Deuten Regie Gienke Deuten Dramaturgie Elien van den Hoek Spel/Muziek Maarten Smit, Meike van den Akker, Radek Fedyk Vorm Liesje Knobel.

Leeftijd +4 jaar

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.