Geletterde Mensen

Behoud de Begeerte

THEATERZAAL Tickets
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 15 - Vriendenprijs: € 12 - Duoticket: € 0

Drie vrienden – twee verwante schrijvers en één verwante zangeres – zetten de lijnen uit van deze vierendertigste editie van ‘Geletterde Mensen’. Christophe Vekeman, meestal getooid met cowboyhoed, mag gerust een podiumbeest genoemd worden; Peter Terrin, meestal strak in het pak, is eerder van het timide soort; An Pierlé, meestal optredend op een zitbal, is de ampersand tussen beiden.

Al jaren onderhouden Terrin en Vekeman, bloedbroeders in de letteren en daarbuiten, een intense correspondentie, die de ruggengraat van deze voorstelling zal vormen. Beide heren delen een pessimistisch levensgevoel, maar dat belet hen niet als vrolijke jongens door het leven te gaan. Het programma wordt van oren en poten voorzien doordat Terrin en Vekeman hun beste teksten ten gehore zullen brengen, op zoek gaan naar de overeenkomsten en de verschillen in hun oeuvres, en hun muziek- en filmdada’s zullen etaleren. An Pierlé blaast de levensadem in deze ‘Geletterde Mensen’. Haar stem en pianospel zijn essentieel voor de slagkracht die Terrin en Vekeman aan de dag zullen leggen.


Decor & licht Hugo Moens Video Klaas Verpoest Techniek Karel Marynissen Promotie Hanna Verhofstede Tourplanning Thassos Dramaturgie Hans Bogaert Productie Leander Coorevits Zakelijke leiding Peter Deuss Algemene leiding en regie Luc Coorevits


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.