Salut copain

Dounia Mahammed

Meetshovenbos Tickets
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 12 - Vriendenprijs: € 10

Bij regen : 15u30 - theaterzaal

‘Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij.’

Een verwonderde voorstelling over het zelf en het andere. Over zoeken naar verbinding tussen de dingen. Over samen zijn of samen niet zijn. Een voorstelling van gedachten. Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten.

Deze monoloog van de jonge theatermaakster Dounia Mahammed is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaanse auteur Paul Auster. De tekst getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. Schipperend tussen vertwijfeling en verwondering, zet Dounia de taal in als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen en bevragen. Om uiteindelijk iets te vertellen over de mens en het mens-zijn.

In 2015 won Dounia met ‘Salut Copain’ de Horlait-Dapsens Prijs en in de zomer van 2016 de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op Theater aan Zee in Oostende. In 2017 werd de solo geselecteerd voor Circuit X, dat beloftevolle jonge makers de kans biedt om hun werk te tonen in cultuurcentra in Vlaanderen en Nederland.


Tekst, spel & regie Dounia Mahammed Geïnspireerd door teksten van Daniil Charms, Paul Auster, Jozef van den Berg, e.a. Coaching Tine Van Aerschot Productie wpZimmer

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.