Tromgeroffel & Trompetgeschal

Het Gasthuis

KLOOSTERGANGEN
Gratis: € 0

Fanfares en Harmonieën zijn het thema. Lokale folklore en hedendaagse kunst vormen samen deze grote tentoonstelling in zowel het stedelijk museum als in het cultuurcentrum.

De muziekverenigingen van Aarschot, Rotselaar en Holsbeek hebben een lange, rijke historie van al meer dan 150 jaar. En we gaan nog niet naar huis, nog lange nie, nog lange nie. Tijdens de expo kan je de rijke geschiedenis van de fanfares en harmonieën ontdekken d.m.v. oude foto’s, instrumenten, vlaggen en andere voorwerpen. Misschien herken je nog wel oude dorpsgenoten of zelfs familieleden? Tijdens de expo ontdek je nog tal van leuke weetjes zoals bijvoorbeeld dat de fanfares vaak toneel speelden en dat de fanfare van Rillaar wel eens graag een vrouwen-moddercatch hield.


Deelnemende fanfares en harmonieën: Sint-Cecilia Wezemaal, Sint-Pietersvrienden Gijmel, Sint- Maurus Holsbeek, De Dalgalmen Gelrode, Oud-Strijders Aarschot, De Mottegalm Rillaar, De Ware Vrienden Kortrijk-Dutsel, KH Rotselaer’s Ware Vrienden, De Demervallei Langdorp, Kunst en Vermaak Ourodenberg en Verenigde Vrienden Wolfsdonk.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief