DE BROERS GEBOERS

Compagnie Cecilia / Arne Sierens

Theaterzaal Tickets
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 18 - Vriendenprijs 18/19: € 14

Vintage Arne Sierens met kleppers als Sebastien Dewaele, Marijke Pinoy, Tom Ternest, Wouter Bruneel en Wim Willaert. Hilarisch, maar ook aandoenlijk. Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader André na jaren dan ook nog eens totaal on - verwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door: ‘t is al ‘doodkloppen’ wat de klok slaat. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.

Theatermaker Arne Sierens sprokkelde in volkswijken ware getuigenissen bijeen en schreef met De broers Geboers een straffe serie ‘aantekeningen uit het ondergrondse’. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij zonder ophouden in de zak wordt gezet: ’t zou om te lachen zijn, moest ‘t niet om te schrei - en en zo vreselijk waar zijn.

“De broers Geboers blijkt zo een degelijk huiskamerdrama dat het ene moment ontroert en het andere moment een haast epische adem blaast” — De Morgen


Tekst & regie Arne Sierens
Spel Wouter Bruneel, Sebastien Dewaele, Tania Van der Sanden, Tom Ternest, Wim Willaert
Scenografie Guido Vrolix
Kostuums Ellen Kromhout Techniek Saul Mombaerts
Fotografie Kurt Van der Elst
Affiche Mario Debaen


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.