Tentoonstelling 'Vrouwen in de Groote Oorlog'

Linx+ en VIVA-SVV

Bibliotheek
Gratis: € 0

Verhalen over de Eerste Wereldoorlog worden vaalk verteld vanuit het standpunt van mannen aan het front. dit terwijl ook vrouwen een belangrijke rol hadden en hun eigen stempel drukten op het verloop van de Groote Oorlog. De tentoonstelling 'Vrouwen in de Groote Oorlog brengt verhalen van deze vrouwen in WOI samen. Ze loopt van vrijdag 15 juni tot zaterdag 14 juli in de bibliotheek van Aarschot.

 

Geschiedenis is nooit enkel een mannenverhaal

In 2018 herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog.  Het is een gebeurtenis die in het collectieve geheugen gegrift staat en waarvan het belangrijk is dat iedereen zijn of haar verhaal kan vertellen. Vrouwen speelden een niet onbelangrijke rol in WOI.  Ze drukten hun eigen stempel op het verloop van de oorlog als moeder, verpleegster, spionne en prostituee.  De tentoonstelling wil hun rol zo uitgebreid mogelijk toelichten.

 

Een leeszaal vol verhalen

Van 15 juni tot 14 juli kan men in de leeszaal van de bibliotheek van Aarschot de verhalen van verschillende van deze vrouwen terugvinden.  De tentoonstelling biedt een thematisch overzicht via illustraties, gadgets en tekstuele toelichting.

 

Het bezoeken van de tentoonstelling is volledig gratis en mogelijk gedurende de openingsuren van de openbare bibliotheek van Aarschot.

 


Wanneer: van vrijdag 15 juni tot zaterdag 14 juli gedurende de openingsuren van de Bib.

Waar: leeszaal op de 1ste verdieping in de Openbare Bibliotheek van Aarschot, Elisabethlaan 103a, 3200


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.