ontbijtlezing met Marc de Bel

Openbare Bibliotheek Aarschot

Bibliotheek
-14: € 2 - Volwassene (+14): € 4

Op zaterdag 18 mei krijgt de openbare bibliotheek van Aarschot hoog bezoek.  Met een lekkere koffiekoek in de hand kun je komen luisteren naar niemand anders dan de populaire jeugdauteur Marc de Bel.

Op zaterdag 18 mei kun je vanaf 9u45 in de bib komen ontbijten met koffiekoeken.  Het bibpersoneel zal fris fruitsap en een dampende kop koffie klaar hebben staan om de ochtend goed in te zetten.  Om 10u30 kan iedereen zich met een volle buik installeren om te luisteren naar Marc de Bel.    

Als elfjarige viel Marc de Bel uit zijn boomhut, barste daarbij zijn fontanel open en sinds dan komen knotsgekke ideeën en verhalen zijn hoofd zo binnen.  In zijn werk kiest hij altijd de kant van kinderen. Sympathieke volwassenen mogen zijn jonge personages helpen, vervelende volwassenen daarentegen worden resoluut belachelijk gemaakt.

Marc de Bel weet wat kinderen willen. “Ik gaf twintig jaar les in de lagere school. Om te leren hoe kinderen in mekaar zitten,” schrijft hij op zijn website. Daarvoor wordt hij ruim beloond: Marc de Bel is één van de vaakst door kinderjury’s bekroonde Vlaamse auteurs. Hij publiceerde meer dan honderdvijftig boeken. Twee van zijn boeken zijn ook verfilmd, en vaak worden ze geadapteerd voor het toneel.

Tijdens de lezing vertelt Marc de Bel over zichzelf, als kind en als onderwijzer, over hoe hij zijn eerste boek legde en uitbroedde en beantwoordt de vragen van de kinderen. De lezing duurt ongeveer een uur.  Nadien zal Marc de Bel zijn boeken signeren.

 


Voor wie: lagere school kinderen en ouders (startleeftijd 8 tot 9 jaar)

Wanneer: zaterdag 18 mei 2019, 9u45: ontbijt met koffiekoeken, 10u30: lezing Marc de Bel

Waar: Openbare Bibliotheek Aarschot, Elisabethlaan 103a te Aarschot. 

Prijs: 2 euro per kind en 4 euro voor volwassene (+14). Ter plaatse te betalen.

Inschrijven: Inschrijven is verplicht en kan via bibaarschot@bibliotheekaarschot.be, op het telefoonnummer 016 56 86 05 of aan de balie van de bibliotheek.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.