Prijs Aarschotse Cultuurraad 2018-2019 Maarten Ceulemans

In de zomer van 2014 eerden 173 kunstenaars elk een Aarschots burgerslachtoffer van Wereldoorlog I voor de expo Gasthoven Invites. 

 

In het kader van het herdenkingsjaar van het einde van WO I bekroonde de Aarschot Cultuurraad op 18 juni 2018 Maarten Ceulemans voor zijn sculptuur in lindehout “Meneer Grandjean”. Meneer Grandjean was een jonge schoenmaker van 26 jaar die op de avond van 19 augustus omgebracht werd door de Duitsers. Dit mooie beeld prijkt nu in het stadhuis.

 

Bij de Prijs van de Aarschotse Cultuurraad hoort telkens ook een expo over het werk van de kunstenaar. Om organisatorische redenen kon deze in 2018 niet plaatsvinden en werd ze op vraag van de kunstenaar verschoven naar het voorjaar van 2019. Voor de tentoonstelling in het Stedelijk Museum vroeg de ACR aan Maarten Ceulemans om een selectie te maken uit zijn werk. De kunstenaar heeft ook nieuw werk gemaakt dat op deze tentoonstelling voor het eerst getoond zal worden.

 

 


Opening tentoonstelling op vrijdag 26 april om 19u 30 uur in het Stedelijk Museum van Aarschot. Download hier de uitnodiging

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.