Dwars door het Hageland

Zomer van Aarschot

Grote Markt

Dwars door het Hageland is met voorsprong de jongste wedstrijd van de Napoleon Games Cycling Cup, maar heeft alles in zich om mettertijd uit te groeien tot het kroonjuweel van het regelmatigheidscriterium. De regio en het unieke karakter van de wedstrijd vormen een ijzersterke tandem die garant staan voor een spektakelstuk. In een prachtige streek – het Hageland – waar wielergrootheden als Eddy Merckx, Sven Nys en Roland Liboton kind aan huis zijn, trekt het peloton langs prachtige landschappen en kronkelende wegen over beboste heuvels voorbij uitgestrekte velden.

Dwars door het Hageland springt in het oog. Niet alleen omdat geen enkele andere wedstrijd het volledige Hageland in al zijn facetten bestrijkt, maar ook omdat onverharde wegen een belangrijk aandeel hebben in deze klassieker in wording. Met holle wegen, bospaden en grindwegen zoekt deze koers alle lekkernijen van de streek op. Dat alles in een historisch kader met aandacht voor kastelen, monumenten en ander cultureel erfgoed. De renner die tussen startplaats Aarschot en aankomstplaats Diest de slag weet te overleven en tot een goed einde brengt, mag zich met recht en reden een man voor het klassieke werk noemen. De wedstrijd wordt een aaneenschakeling van hellingen, kasseien en onverharde stroken, met een finale om u tegen te zeggen.

Dwars door het Hageland maakt deel uit van de 'Napoleon Games Cycling Cup'. Dit is een overkoepelend klassement of regelmatigheidscriterium van tien Belgische eendagswedstrijden die deel uitmaken van de UCI Europe Tour. De tien wedstrijden werden zorgvuldig gekozen op basis van hun plaats op de kalender, het type parcours en hun geografische spreiding. De winnaar is een compleet renner die bewijst gedurende een heel jaar op niveau te kunnen rijden op verschillende types van parcours en de verantwoordelijkheid van een leiderstrui perfect aan te kunnen.


21 juni 2019 om 11u op de Grote Markt van Aarschot gaat de wielerwedstrijd van start.

Er vindt tevens een Streekproductenmarkt plaats.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.