De Kunstkamer

Gijs Van Vaerenbergh

Kloostergangen

Gijs Van Vaerenbergh is de naam van de samenwerking opgericht in 2007 van twee architecten/kunstenaars: Pieterjan Gijs (°Leuven, 1983) en Arnout Van Vaerenbergh (°Leuven, 1983).
Het bijzondere is dat ze niet enkel architectonische opdrachten uitvoeren, maar ook kunstwerken vervaardigen die een beroep doen op architectuur, maar het niet zijn. De bedoeling is daarbij om de toeschouwer een vervreemdende beleving te laten ondergaan. Tot deze kunstwerken behoren: The Upside Dome, een tijdelijke, hangende koepelconstructie in de Sint-Michielskerk te Leuven en Reading between the lines te Borgloon, dat refereert aan een dorpskerkje.

De Kunstkamer is een ruimte waarin je een kunstuiting kan beleven, waarin de overdracht tussen uitvoerder en toeschouwer wordt uitgediept, waarin je wordt meegezogen in een verhaal, een gevoel of een sfeer, waarin je je wereld verrijkt, waardoor je verrast wordt en nog meer op zoek gaat naar een volgende verwondering.


Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh geven in het kader van deze kunstkamer eveneens in lezing in onze theaterzaal. Deze lezing zal doorgaan op dinsdag 22 oktober 2019 om 20u.

De Kunstkamer is open op zaterdag en zondag tussen 14u en 18u, en op afspraak. 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.