EXCHANGE - België Japan

Hilde Hermans, Yuriko Miyoshi

Kloostergangen

De eerste tentoonstelling van het jaar 2020 als de Olympische Spelen in Japan worden gehouden is Exchange - België ´ Japan.
De Aarschotse Kunstenares Hilde Hermans is een verhalenvertelster in beelden en grafiek. Ze is gefascineerd door tekens die mensen achterlieten in verlaten plaatsen, alledaagse voorwerpen die haar pad kruisen.
Yuriko Miyoshi, een Japanse graficus, werkt in Nederland en Japan. Kaarten van verschillende landen en steden die ze bezocht, verschijnen in haar werken, als achtergrond van het historische verhaal.

Hilde en Yuriko ontmoetten elkaar in Yuriko’s workshop in België en in 2018 bezocht Hilde Japan samen met Yuriko en vrienden van Hilde.
Met Exchange, het idee, de technieken en het materiaal inclusief Washi (= Japans papier), en ook muziek, creëren we een nieuw verhaal.
In Exchange worden verder vertoond: foto’s van Japan door Roeland Vermeylen, vanuit zijn eigen standpunt; de Nagasaki-prentserie van Ad Stijnman, Nederlands graficus en prenthistoricus, die verschillende keren Japan bezocht voor zijn onderzoek; en prenten uit Yuriko’s collectie van, internationale grafici die zijn gerelateerd aan Japan.
Ze zijn gemaakt door Veerle Rooms, Claude Sinte en Maurice Pasternak uit Belgie, door kunstenaars uit Litouwen, Letland, Estland, Rusland, Tsjechië, Portugal, UK, Canada, VS en Japan.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.