Griet Vanhumbeeck, Geert Koeckoecks, Maarten Ceulemans & Marc Cruysberghs

Kloostergangen

In deze tentoonstelling zien we het werk van vier kunstenaars uit onze streek. Ze zijn niet alleen verbonden door de Hagelandse Academie, maar ook artistiek vinden ze elkaar blindelings. Daarnaast hebben we verschillende van hen al meerdere keren te gast gehad in onze kloostergangen. Maar deze combinatie is nieuw en belooft een niet te missen tentoonstelling te worden. 
Alle vier houden ze van hun vak en dat is te zien. Een moderne kijk op schilderkunst en beeldhouwen brengt hen samen. Het surreële gaat hier hand in hand met het figuratieve. En het beeldhouwen is nog het echte ‘beeld houwen’. Je staat verstelt van de massieve creaties uit hout met een onverwachte vervreemdende twist. 

Marc Cruysberghs (schilderijen) is geboren en getogen in Geel. Hij geeft les aan de HABK in Rillaar en kreeg in 2017 de Prijs Aarschotse cultuurraad. In 2010 cureerde hij de expo Gasthoven in ons cultuurcentrum. 
Griet Vanhumbeeck (schilderijen) is geboren in Leuven en volgde de masteropleiding schilderkunst aan Sint Lucas in Gent. 
Geert Koekoeckx (schilderijen) is geboren in Leuven en geeft les aan de HABK in Rillaar. Hij kreeg in 2008 de Prijs Aarschotse Cultuurraad. Het jaar voordien stelde hij al tentoon in ons cultuurcentrum met één van zijn eerste tentoonstellingen. 
Maarten Ceulemans (beeldhouwwerken) is een Aarschottenaar, ook al woont en werkt hij in Betekom. Hij geeft eveneens les aan de HABK in Rillaar. In 2018 kreeg hij de Prijs Aarschotse cultuurraad.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.