De Kunstkamer

Anton Cotteleer

Kloostergangen

Anton Cotteleer is een van Belgiës best bewaarde geheimen. Met zijn surrealistisch aandoende beelden, vaak in felle kleuren, en met een textielachtig oppervlak, mikt beeldend kunstenaar Anton Cotteleer op een directe, bijna fysieke reactie van de kijker.
Als kunstenaar en docent oefent Anton Cotteleer een invloed uit op een jongere generatie beeldhouwers en houdt hij de vinger aan de pols. In juni 2014 werd hij de laureaat van de Prijs voor Beeldhouwkunst van de Stad Mechelen – Grote Prijs Ernest Albert. Met de tentoonstelling Behind The Curtain in De Garage in Mechelen en met de gelijknamige monografische publicatie wordt het belang van zijn oeuvre verder onderstreept. 

De programmatie van deze Kunstkamer gebeurde door Stefan Serneels in het kader van De Huisgasten. 

De Kunstkamer is een ruimte waarin je een kunstuiting kan beleven, waarin de overdracht tussen uitvoerder en toeschouwer wordt uitgediept, waarin je wordt meegezogen in een verhaal, een gevoel of een sfeer, waarin je je wereld verrijkt, waardoor je verrast wordt en nog meer op zoek gaat naar een volgende verwondering.


Anton Cotteleer geeft in het kader van deze kunstkamer eveneens een lezing in onze theaterzaal. Deze lezing zal doorgaan op dinsdag 12 mei 2020 om 20u.

De Kunstkamer is open op zaterdagen en zondagen tussen 14u en 18u.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.