Rootstown Cinema

Into the Wild + Freedman

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 12 - Vriendenprijs 19/20: € 10

INTO THE WILD
Waargebeurd drama van Sean Penn over een jonge atleet die na zijn studie alles opgaf om naar Alaska te lopen en daar in de wildernis te gaan wonen.
De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder materiële bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven? 
Into the Wild is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van reisjournalist Jon Krakauer uit 1996. Eddie Vedder (Pearl Jam) zorgde voor de bekroonde soundtrack.
Regie Sean Penn Scenario Jon Krakauer & Sean Penn Muziek Eddy Vedder (Pearl Jam)

FREEDMAN
Noun, plural ‘freedmen’. Origin: freed + man. 1. A man who has been freed from slavery. 
Freedman combineert een tijdloos akoestisch geluid met een elektrificerende, bedwelmende flow. Melodisch, catchy, laid back en prachtig. De songs zijn van Filip Stuerbout. De sound wordt ontwikkeld in samenwerking met jazzgitariste Marijke Hellemans. Solo’s worden geïmproviseerd.
Live speelt Freedman meestal in een traditionele rock ‘n roll combo met akoestische gitaar, semi-akoestische gitaar en contrabas. Op de mini-EP Couldn’t Even Swim (2018) is een kwartet met drums te horen. Dat klinkt als “een kroeg op de hoek van Haight-Ashbury waar Chuck E. Weiss aan de bar zit. Tom Waits strompelt binnen.” Tussen januari en april 2019 is de plaat één van Belgian Highlights van de Brussels Airlines inflight radio.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.