De Koe & mugmetdegoudentand

Seks(e)(n)

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 18 - Vriendenprijs 19/20: € 14

In 1809 schrijft Goethe Die Wahlverwandtschaften. Vier personages plant hij neer op een landgoed, en hij observeert hun reacties. Volgen zij hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten? Of zijn hun beslissingen rationeel? Een soort negentiende-eeuwse Temptation Island dus. Het liep catastrofaal af.
De KOE en mugmetdegoudentand hebben een nieuwe Wahlverwandtschaften geschreven. Opnieuw twee vrouwen, twee mannen en een landgoed, maar met een onvergelijkbaar klimaat. In Goethes tijd was de natuur – en haar wetten – nog een ruimte zonder mensen: wij waren afhankelijk van haar, maar zij niet van ons. Anno 2019 is de natuur door ons toedoen zo veranderd, dat zij schudt en beeft en lichtgeraakt is, en haar onvoorspelbaarheid kwijt is.
Hoe vergaat het de twee koppels in een tijd waarin we de natuur niet langer de schuld kunnen geven aan onze driften en onze verlangens? Weer catastrofaal? Of catastrofaler?
 


Van en met Lineke Rijxman, Natali Broods, Willem de Wolf & Peter Van den Eede Gebaseerd op Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe Foto Koen Broos

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste Bedrijf.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.