Zonzo Compagnie

Jazztival: Thelonious

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Vriendenprijs 19/20: € 10 - -12 jaar: € 6

De voorstelling Mile(s)tones, een reis door het universum van Miles Davis, was een internationale hit. Met Thelonious realiseert het gezelschap opnieuw een voorstelling waarin de muziek en de figuur van een legendarische jazzmuzikant centraal staan: Thelonious Monk.
Een drummer, pianist en bassist nemen je mee naar het New York van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Monk volgt een grillig parcours en maakt daarbij even grillige muziek, vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Het kon hem er weliswaar niet van weerhouden uit te groeien tot ‘The High Priest of Jazz’ met tal van jazzstandards op z’n naam.
Livemuziek en videomapping betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Spring mee op deze beboptrein en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!

… in Thelonious draait het niet om feiten, het draait helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt. - Ines Minten, De Standaard **** 


Spel Simon Segers, Fulco Ottervanger & Lieven Van Pée (De Beren Gieren) Regie Benjamin Vandewalle Drums Simon Segers Toetsen Fulco Ottervanger Bas Lieven Van Pée Video & foto Nele Fack/Studio Sandy 

Leeftijd: 6+


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.