Jazztival: Orbit Folks

Gasthuisschuur Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Vriendenprijs 19/20: € 10

Met Orbit Folks komt bassist-componist Martijn Vanbuel met zijn eigen muzikale geesteskind naar voren, en introduceert hij tegelijkertijd zijn eerste album gepubliceerd in België. Deze ‘global citizen’ woonde o.m. in Parijs, Shanghai en Taipei, en werkte op hoog niveau met schoon volk uit de jazz, pop, folk en wereld muziek.
In Orbit Folks combineert Martijn al deze invloeden tot een eigenzinnig universum, waarvoor hij klanken, ritmes en kleuren leent uit alle hoeken van de muzikale wereld. Orbit Folks presenteert filmische muziek, soms compositorisch zeer goed uitgewerkt, op groove gebaseerd en met genoeg ruimte voor improvisatie. Denk post-rock-achtige world-jazz, ergens tussen Weather Report, Jaga Jazzist en Tortoise. 
Hun eerste album in Europa (na 3 albums in Taiwan) kwam in maart 2019 uit onder het prestigieuze Challenge label uit Nederland.
In Orbit Folks AIR draait het allemaal rond de blazers sectie, met Carlo Nardozza en Lennert Baerts in de sterrollen en Daniel Jonkers op drums. Deze line-up klinkt het dichtst bij wat traditionele jazz zou genoemd kunnen worden, maar de link met folk en wereld blijft gelden. Ook hier wordt volop geëxperimenteerd met alternatieve compositorische vormen, collectieve improvisaties, enzovoort.
 


Bass & composities Martijn Vanbuel Trompet Carlo Nardozza Sax Lennert Baerts Drums Daniel Jonkers Foto Helena Bijnens


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.