Gasthuissessie

Renée

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Vriendenprijs 19/20: € 10

Renée maakt porseleinen fluisterpop, met het hart op de tong en vertaalt dit naar een ragfijn web waarin sporadisch een instrumentaal melodietje opglanst.
Singer-songwriter Renée Sys studeerde filmregie en schrijven aan het RITS in Brussel. In haar eentje stond ze op het podium van de AB, Trix, Het Depot en De Vooruit als support-act van Mark Lanegan, Isobel Campbell, Ruben Block, Lady Linn and her magnificent Seven, Don Mc Lean, Howe Gelb en Baxter Dury. Ze schreef muziek voor Marc Didden’s documentaire Dikke Vrienden en bekroonde langspeelfilm Noordzee-Texas van Bavo Defurne.
Renée vond een thuishaven bij muzikanten Eva Bruneel, Pieter Elias, Stijn Engels en Gunter Deleu. Afgelopen zomer kon u hen samen aan het werk zien op het podium bij Sint-Jacobs op de Gentse Feesten. Hun album Extending Playground komt in het voorjaar uit. Live neemt de band je mee in een sfeertje vol nostalgie alsof je zelf op de naald van de grammofoonplaat zit en elk klein putje of kraakje tot in je binnenste voelt doorzinderen.

GASTHUISSESSIE
Heb je zin om in een uniek kader te genieten van prachtige muziek? Dan zijn de Gasthuissessies iets voor jou! We selecteerden vier concerten waarbij je bijna op de schoot van de muzikant of groep het optreden kan meemaken. Je zit op het podium met een lekker glas en een kaarsje te kijken en te luisteren. 


Foto Alex Vanhee


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.