Bronks

Clash

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 15 - Vriendenprijs 19/20: € 12

Sinds het begin der tijden is er een strijd tussen kop en lijf. Sinds onze geboorte is er een oorlog tussen geest en lichaam. Eerst wint het lijf. Eerst doen, dan denken. Eerst plezier, dan spijt. Dan komt de kop, alles verknallen. Dan komt de kop met ingewikkelde dingen als geluk, liefde en kennis. Dan komt de kop met gedoe. Maar het lijf blijft overeind en bijt terug. Het lijf komt in opstand tegen het verstand. Met deze keer een ultieme daad, zich losrukken van de kop. Een beetje zoals nu, maar erger. Niet vreselijk erg, maar onaangenamer. Niet onaangenamer, maar oncomfortabeler. Niet oncomfortabeler, maar vervelend. Ja, dat wordt het, een vervelende voorstelling. Of wacht, toch niet.
Wij zijn ons brein, wordt vaak gezegd. Maar de slachtoffers van psychische problemen vallen met hopen, jong en oud. Wat zegt dat over ons brein, en over ons? Misschien is dat brein helemaal niet zo te vertrouwen.
Om controle te krijgen over kop en lijf, dalen Joost Vandecasteele en Joris van den Brande af naar de diepste kronkels van hun hoofd. Hoe harder hun hersenen kraken, hoe meer ze hun lichaam in de strijd gooien.
 


Tekst & spel Joost Vandecasteele & Joris Van den Brande


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.