De Kolonie MT

De woordenaar

Theaterzaal
uitverkocht
BASISPRIJS: € 18 - Vriendenprijs 19/20: € 14

Een man komt op. Als de zon.
Hij is al opgewarmd. Hij straalt. Strak in zijn pak. Hij lacht naar de mensen. Hij lacht naar de instrumenten om zich heen. Hij aait een orgeltje. Hij schraapt zijn keel. “Mensenlief! Goeienavond! Deze avond is een mooie avond. Bijzonder en wonderlijk. Want vanavond breng ik u thuis! Wat de wetten niet kunnen regelen, regelen we hier. Wat te alledaags is voor u en mij, doorbreken we nu. Met, hoe anders, een Verhaal over Liefde en Verlies. Over de Mens dus. Dat volgevochten wezen, dat leeggeliefde dier. Dat zoekertje in de gazet van het bestaan. Morgen draaien we er de patattenschillen in.” De man spreidt fluks zijn armpjes. Hij doet zijn mond open. Er komt muziek uit.
In De Woordenaar vertolkt Bruno Vanden Broecke een man met een missie. Een lichtend voorbeeld om te volgen. Wat hij te bieden heeft, is niets meer of niets minder dan een handleiding voor ons leven, hier en nu. Geïnspireerd op Leaves of Grass (1855), één van de bekendste Amerikaanse dichtbundels van Walt Whitman. 
In De Woordenaar spelen drie musici samen met meer dan 50 instrumenten. Ze ondersteunen, ontregelen, ontwrichten, overdonderen Bruno Vanden Broecke én het publiek. Bo Spaenc maakt een strak compositiekader, mét ruimte voor improvisatie. Elke avond opnieuw wordt De Woordenaar een waar muziektheaterfeest!
 


Tekst & spel Bruno Vanden Broecke Compositie Bo Spaenc Concept Bruno Vanden Broecke & Bo Spaenc Livemuziek Bo Spaenc, Bert Bernaerts & anderen Foto Pat Verbruggen 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.