Ariel Doron (Israël)

Plastic Heroes

Gasthuiskapel Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Vriendenprijs 19/20: € 10

Oorlog staat op het punt te beginnen, nu is het tijd om helden te worden. Maar de soldaten zijn van plastic, het slagveld een tafel en thuis is slechts een verafgelegen beeld op een scherm. In een gevecht zonder vijand of doel, vervaagt de grens tussen realiteit en fantasie: is dit echt de orde van de dag, of is het allemaal gewoon een spel?
Plastic Heroes is een verrassende, grappige en snelle collage van beelden uit de oorlog, volledig gemaakt van kant-en-klaar kinderspeelgoed. 
Geweld, verlangen, haat en angst komen op tafel als het zogenaamde ‘naïeve’ kinderspeelgoed tot leven komt en oog in oog komt te staan met de bloedende realiteit van een volwassen oorlog.
Door de combinatie van verschillende objectmanipulatietechnieken, video en acteerwerk slaagt Plastic Heroes erin om tegelijkertijd grappig en pijnlijk te zijn en harde problemen aan te pakken, terwijl het publiek een wilde en verfrissende poppenervaring krijgt.
Ariel is poppenspeler, regisseur en performer. In zijn werk gebruikt hij heel weinig tekst en veel speelsheid om harde sociale en politieke onderwerpen aan te pakken. Dit doet hij met een mix van poppenspel en performance technieken uit verschillende disciplines, afhankelijk van het project, in de hoop de kijker te inspireren om te voelen, te denken en te reageren.
 


Spel & concept Ariel Doron Artistiek adviseur Shahar Marom


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.