De Frivole Framboos

Wachten op Do Groot

Theaterzaal
geannuleerd
ruilbox/wachtlijst

Deze voorstelling is afgelast.
Het Gasthuis is gesloten voor publiek tot en met 3 april 2020 omwille van de recente maatregelen tegen het Corona-virus. 
Meer in op www.aarschot.be

In hun warm onthaalde voorstelling Wachten op Do Groot onthullen Peter Hens en Bart Van Caenegem ons op virtuoze wijze de geheimen rond de ‘Big Bang’ van de muziek, over de noot waarmee het allemaal begon: ‘Do Groot’. 
Werken van bekende componisten worden ontleed, musicologische verbanden tussen stijlen en ritmes worden ontbloot, het Vlaamse levenslied gaat aan de wals met de Beethovense romantiek en de barokke Bach barst voor de gelegenheid uit in levenslustige charmezang. 
Reizend door het verleden zet De Frivole Framboos de tijd op zijn kop en zoekt het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren als vroegere tijden de toekomst waren geweest: zou Mozart zich hebben laten inspireren door Stromae, zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken als Wagner eerder had geleefd dan zij? 
Het zijn vragen waar de wereld lang mee heeft geworsteld. De mensheid heeft een eeuwigheid moeten wachten, maar de antwoorden zijn de moeite meer dan waard.
 


Spel Peter Hens & Bart Van Caenegem Foto Koen Bauters


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.