Kollektief D&A

De jongen van de glasfabriek

Theaterzaal
BASISPRIJS: € 14 - Vriendenprijs 19/20: € 10 - -12 jaar: € 6

Boris woont met zijn oma in een klein huisje op de heuvel. In het dorp, aan de voet van die heuvel, wonen alleen oude mensen. Boris is er het enige kind. Tenminste dat denkt iedereen, want Boris speelt vaak met zijn beste vriend Oscar in de verlaten glasfabriek.
Oscar is geen gewone jongen, hij werkte honderd jaar geleden in die fabriek. Toch is Oscar geen stokoude man of een geest, maar een jonge jongen van vlees en bloed. Hoe dat zo komt, daar heeft Boris geen verklaring voor. 
Wanneer oma te oud wordt om met Boris alleen op de heuvel te wonen, verhuizen ze naar de stad. Boris voelt zich eenzaam want Oscar duikt nu nog maar heel af en toe op in zijn leven. Telkens wanneer Boris Oscar ontmoet, neemt Oscar hem mee naar de 21ste eeuw. Samen spelen ze dan de verhalen van Jackflame, de stripheld waar Boris grote fan van is. En heel soms krijgt Boris een glimp te zien van hoe Oscar honderd jaar geleden leefde...
De jongen van de glasfabriek vertelt een opgewekt en positief verhaal waarin je van meet af aan wordt meegesleept. In welke tijd je je ook bevindt, vriendschap is altijd vriendschap en een kind is altijd een kind. 

De voorstelling is een bewerking van het boek De jongen van de glasfabriek van Reinhilde Van Driel. 
 


Cast Jonas Van Thielen, Tom Voet & Reinhilde Van Driel Tekst Reinhilde Van Driel Muziek Piet Slangen Regie & vormgeving Dirk De Keyzer

Leeftijd: 7+


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.