Kerkententoonstelling

Bezoek deze zomer de Aarschotse kerken

Kerkententoonstelling van 30 juni tot en met 15 augustus

Velen zijn gefascineerd door de mooie Aarschotse kerkgebouwen met hun indrukwekkende architectuur. Ben je benieuwd naar de kerkschatten die achter de kerkdeuren verborgen zitten?

Ontdek de pracht en praal of net de sobere interieurs van de Aarschotse kerken tijdens de Kerkententoonstelling van 30 juni tot en met 15 augustus 2019.

Opendeurdagen

Speciaal voor deze gelegenheid zetten de Aarschotse kerken zeven zondagnamiddagen lang van 14 uur tot 17 uur en op donderdag 15 augustus hun deuren open voor het grote publiek. Ook is er in elke kerk een tentoonstelling gepland. De toegang is gratis. In iedere kerk zijn kaartjes ter beschikking met meer info over het kerkgebouw.

Fietsroutes

Bezoek de Aarschotse kerken met de fiets. Bij de dienst Toerisme kan je drie gratis fietsroutes verkrijgen, telkens langs een drietal kerken en het fietsknooppuntennetwerk. Je kan ze ook downloaden.

Fietsroute 15 km

Download plan

Download beschrijving

Stedelijk Museum Aarschot – O.L.V-kerk Aarschot – Sint-Rochusmemoriaal – Sint-Corneliuskerk Gelrode – Sint-Rochusmemoriaal Aarschot – Stedelijk Museum Aarschot.

Fietsroute 21 km:

Download plan

Download beschrijving

Stedelijk Museum Aarschot – Kapel Bergvijver – Sint-Niklaaskerk Rillaar – Sint-Pieterskerk Langdorp – Stedelijk Museum Aarschot.

Fietsroute 28 km:

Download plan

Download beschrijving

Stedelijk Museum Aarschot – Christus-Koningkerk Aarschot – Heilig-Hartkerk Ourodenberg – O.L.V. van Fatimakerk Gijmel – Sint-Antonius-Abt kerk Wolfsdonk – Stedelijk Museum Aarschot.

Overzichtstentoonstelling

Gelijktijdig kan je in het Stedelijk Museum Aarschot een overzichtstentoonstelling over de verschillende kerken bezoeken.

Voorstelling project en opening tentoonstelling

Op zaterdag 29 juni om 15 uur stelt Jonas Danckers, coördinator ad interim van de pastorale zone Sint-Rochus Aarschot, het project voor in de Gasthuiskapel (Gasthuisstraat 22 - 3200 Aarschot). Gastspreker is Rik Torfs en burgemeester Gwendolyn Rutten opent de tentoonstelling.

RELIGARE - Kunst verbindt het platteland

Na ‘RELIGARE - Kunst verbindt het platteland’ is de zomerse Kerkentoonstelling het volgende project dat de Aarschotse kerken in de kijker zet. In het kader van ‘RELIGARE’ kan je op zaterdag 1 en zondag 2 juni van 10 tot 18 uur een tentoonstelling meepikken in de kapelletjes en drie kerken van Langdorp. 1.500 leerlingen van de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst (HABK) werken er rond verhalen die het project ‘Verhalen verbinden platteland’ verzamelde.


Oproep voor medewerkers en voorwerpen om te tonen

Wil je dit project graag ondersteunen en de kerken mee openstellen voor het grote publiek? Laat ons voor 3 juni weten welke zondag(en) voor jou passen op het nummer 016 56 84 51 of via mail aan museum@aarschot.be. Voor de Sint-Corneliuskerk Gelrode, de Sint-Niklaaskerk Rillaar, de Sint-Pieterskerk Langdorp, de Sint-Antonius Abt kerk Wolfsdonk en de O.L.V. van Fatimakerk Gijmel zoeken we nog vrijwilligers om de openstelling te realiseren.

Of wil je meewerken aan de opbouw van de tentoonstellingen in de Aarschotse kerken? Heb je nog voorwerpen, gegevens, foto’s of schilderijen over één van de kerken? Geef ons voor 3 juni een seintje op het nummer 016 56 84 51 of via mail: museum@aarschot.be. Op zaterdag 22 juni van 14 uur tot 16 uur kan je de voorwerpen binnenbrengen in de betreffende kerk.

Vrij podium

Tijdens de Kerkententoonstelling stellen we de tien Aarschotse kerken ter beschikking van muzikanten voor een oefensessie of om zich voor te stellen aan het grote publiek. Het is de bedoeling dat de deelnemende muzikanten akoestisch spelen.

Heb je interesse? Wil je anderen graag laten meegenieten van jouw talent? Schrijf je dan in op het nummer 016 56 84 51 of via mail aan museum@aarschot.be. Vermeld wat je wil brengen, welke zondag je wil optreden en naar welke kerk je voorkeur uitgaat. Alvast bedankt voor je medewerking.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.