Voorleesworkshop - werken met kamishibai en het belang van voorleesrituelen

Narrata

Gratis: € 0

In het kader van de voorleesweek nodigt de bibliotheek van Aarschot Narrata uit om een workshop voorleestechnieken te komen geven op zaterdag 23 november van 13 tot 17 uur.

De Voorleesweek loopt van 16 tot 24 november 2019 en staat in het teken van 'voorleesrituelen'. Elke avond een verhaaltje na het tandenpoetsen, elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt, elke ochtend een gedicht bij de groentepap in het kinderdagverblijf: wat is jullie voorleesritueel? Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om!  Samen met Narrata, centrum voor de bevordering van voorlezen en vertellen, organiseert de Openbare Bibliotheek van Aarschot een workshop waarin voorleesrituelen uitgebreid worden behandeld.  Ook het werken met kamishibai zal aéan bod komen. 

Narrata gelooft in de kracht van verhalen. Zij wil de kracht van verhalen inzetten om kinderen het plezier van verhalen te bieden, hun honger te geven naar (meer) verhalen en zich te oriënteren naar hun leesidentiteit.  Hun missie is dan ook om mensen het belang van voorlezen bij te brengen en hen te versterken in hun voorleescompetenties. 

Dit is de ideale kans voor ouders, jeugdwerkers, babysitters, voorleesvrijwilligers en opvoeders om te leren hoe je van voorlezen een vaste gewoonte maakt!


Wanneer: zaterdag 23 november om 13u

Waar: Openbare Bibliotheek Aarschot, Elisabethlaan 103a te 3200 Aarschot

Prijs: 1,5 euro te betalen voor handout mapje

Gelieve vooraf in te schrijven via mail (bibaarschot@bibliotheekaarschot.be), telefoon (016 568605) of aan de infobalie in de bibliotheek.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.