Expo 'De bijenwoning'

Museum

Wegens coronamaatregeln zijn het Stedelijk Museum Aarschot en de expo te bezoeken na afspraak, via telefoon (016/568451) of via mail (museum@aarschot.be). 't Bruine Café en Toerisme Aarschot zijn voorlopig nog gesloten tot verdere versoepelingen van de maatregelen.

 

Onze honing- en wilde bijen hebben het dezer dagen zeer moeilijk door de verarming van de natuur, exotische belagers en pesticiden. In dit kader organiseert de Imkersgilde Sint-Ambrosius Aarschot, Baal en Omstreken (ISABOvzw), in samenwerking met de stad Aarschot, een expo over de bijenwoning.

 

Vanaf di 9/6 tot en met 31 oktober 2020 loopt in het Stedelijk Museum een moderne tentoonstelling over De Bijenwoning van toen en nu. Wilde bijen, honingbijen en wespen hebben namelijk elk hun eigen manier van huisvesting (nesten, hangkorven, kasten). Daarnaast heeft de mens de bijen een handje geholpen door het bouwen van bijenhotels of door het houden van honingbijen in korven en kasten, en verder ook door het aanplanten van talrijke bijenvriendelijke planten. De evolutie van de bijenwoning zal uit de doeken worden gedaan met een interactieve tentoonstelling van materialen, foto's en filmpjes van vroeger en nu. In het museum zullen verschillende types bijenwoningen te zien zijn, alsook een volledig bevolkte bijenkast met moderne monitoring. 

 

 

 

 

 

 


Meer info

http://www.isabovzw.com/
https://www.instagram.com/isabovzw
https://facebook.com/ISABOvzw/

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.