Bib Late Night

Openbare Bibliotheek Aarschot

Bibliotheek
Gratis: € 0

Geheel in het thema van Erfgoeddag 'De Nacht' opent de openbare bibliotheek van Aarschot op zaterdag 25 april haar deuren gedurende de allereerste versie van 'Bib Late Night'.

Deze laatavondopening geeft je de kans om tot de latere uurtjes tussen de rekken te komen snuisteren.  Nestel je op ons terras met uitzicht op de museumtuin, geniet van een drankje of speel een gezelschapsspel in onze leeszaal. 

Speciaal voor de 'Bib Late Night' hebben we 3 vertelmomenten.  Om 18u luisteren de jongste kinderen samen met Leo de bibliotheekleeuw naar fijne avondverhaaltjes. 

Om 19u is het de beurt aan de wat groteren en gaan we de meer avontuurlijke toer op.  Niet voor de bangerikken!

Om 20u brengt professionele verhalenverteller Katelijne Billet de voorstelling 'het web van Sheherazade', gericht op volwassenen:

Twee koningen, Shariar en Shazamaan, worden op schandelijke wijze, althans dat vinden zij, bedrogen. Om het verdriet uit hun lijf te krijgen gaan ze samen op tocht. Als ze iemand tegen komen die groter bedrog is aangedaan, zullen ze terugkeren naar hun eigen paleis. Zo gebeurt het ook. Ze keren terug nadat Shariar de dure eed gezworen heeft dat geen vrouw ooit nog een man zal bedriegen. Om die eed waar te maken huwt hij elke avond een maagd, slaapt met haar en laat haar de volgende dag onthoofden. Dat gaat zo door tot Sheherazade, de dochter van zijn generaal, zich aanbiedt als bruid. 

De vertellingen van duizend en één nacht zijn de basis van de vertelkunst in Europa. In deze bundeling verhalen vind je de wortels terug van alle verhalen die in mondelinge tradities werden en worden overgeleverd. Versies van Romeo en Julia, Assepoester- en Sneeuwwitjeverhalen zitten er allemaal in verwerkt. Van erfgoed gesproken!


Wanneer: zaterdag 25 april van 18u tot 22u

Waar: Openbare bibliotheek van Aarschot

Prijs: Gratis

Programma:

18:00 - voorleesmoment met Leo de Bibliotheekleeuw (vanaf 3 jaar)

19:00 - voorleesmoment voor avonturiers (vanaf 7 jaar)

20:00 - 'Het web van Sheherazade' door Katelijne Billet (voor volwassenen)

doorlopend: drankje, gezelschapsspelletje, muziek


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.