VIA ARTE

Kunst langs trage wegen

Op locatie
Gratis: € 0

Trage wegen vertellen heel wat over de eigenheid van een dorp of een streek. Ze zijn levend erfgoed waarover heel wat anekdotes en legendes bestaan. Sommige wegen dienden om snel van de ene naar de andere plek te geraken. Andere hadden een praktische functie voor landbouw, water- of spoorwegen. Het netwerk van trage wegen is de dag van vandaag heel uitgebreid en gaat langs de mooiste plekjes van onze gemeente. Ze laten ons nu net trager lopen, ontspannen, dichter bij de natuur komen en de kleine dingen ontdekken waar we anders veel te snel aan voorbij lopen.

Onder aanvoeren van kunstenaar/ curator Wilfried De Cock werkten 5 Aarschotse kunstenaars rond deze inhoud; traagheid en onthaasting die de natuur ons laat ervaren. Ze maakten elk een werk op locatie, en kozen hiervoor een trage weg uit in één van de deelgemeenten van Aarschot.

Ga op ontdekking, te voet of met de fiets en laat je verrassen door uitzonderlijke kunstwerken van 5 lokalen kunstenaars.


Kunstenaars en locatie:

Berten Steenwegen (begin Dievenvoetweg, weide Natuur en Bos, Gelrode), Chantal Smets (Logtewindstraet, buurtweg 42), David Van de Weyer (Rivierenbergweg, buurtweg 59), Marc Hendrickx (Binnenweg 62) en Wilfried De Cock (Broekgatweg, buurtweg 60).


Locatie Berten Steenwegen

Locatie Chantal Smets

Locatie Wilfried de Cock

Locatie David Van de Weyer

Locatie Marc Hendrickx


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.