Opening cultureel seizoen

Cultuurcentrum Het Gasthuis

Stadscentrum

Openingsweekend: 25 jaar Cultuurcentrum Het Gasthuis

Het Gasthuis viert feest! Seizoen 2020-2021 bestaat ons cultuurcentrum 25 jaar en u zal het geweten hebben. We starten ons feestseizoen met een heus feestweekend. Van 25 t.e.m. 27 september trekken we de stad in en bieden we jullie een hele resem activiteiten. Circus, theater, klassieke muziek, poëzie, jazz, familievoorstellingen, dans… Kortom voor ieder wat wils.

Op vrijdag starten we met de voorstelling “Swing” van circus Ronaldo in een heuse circustent. 6 jonge artiesten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en de blije opgewektheid van Circus Ronaldo's jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het al lang niet meer zag. Het zestal van Swing charmeert niet allen met hun humor en fratsen, maar ze laten je ook genieten van hun ongekunstelde authenticiteit.

Zaterdag is de Grote Markt the place to be voor kinderen met de voorstelling “peek a boo”: Een boksmatch om je een breuk te lachen! Twee broers gaan elke dag met elkaar op de vuist: voor een ei, een verloren weddenschap, een vrouw, eeuwige roem…Straattheater met een linkse vol emotie, een rechtse vol energie, een uppercut van slapstick, bruisende acrobatie en burleske valpartijen.

Een uniek dansparcours met lekkere wijnen kan ook en ’s Avonds kan je genieten van een jazzoptreden in het park door “les fournisseurs du bonheur”.

Zondag starten we met een klassiek concert in het stadspark door ons Aarschots wereldtalent Clara Evens met aansluitend een vleesje op de bbq. In de namiddag zijn kinderen baas in het stadspark met de takkeknikkerbaan, Dôner kleibab en 9 geluidsinstallaties waar de jongsten onder ons, samen met mama en papa hun muzikale talenten kunnen ontdekken. Liever de zeepkisten naar beneden zien racen en aanmoedigen, dat kan ook.

Al ooit een theatervoorstelling bijgewoond op café? We brengen het verhaal van “Jordy” door gezelschap Lucinda Ra op zondagavond.

Voor slechts 25 euro vier je een gans weekend met ons mee. Dit combiticket geeft je toegang tot de voorstelling van Circus Ronaldo, het dansparcours i.s.m. wijnbar Sota Casa, de voorstelling Jordy van Luncinda Ra en een vleesje van onze Classy Sundays bbq.

Toch liever een ticketje voor elke voorstelling apart? Geen probleem! Dat gaat ook. Naast de betalende voorstellingen zijn er trouwens nog heel wat gratis activiteiten te beleven tijdens ons openingsweekend!


VR 25 T.EM 27 SEP

Binnenstad

15 Euro circus Ronaldo
10 Euro Jordi
10 Euro Dans Invitro
Combi 25 euro (Circus Ronaldo, Jordi, BBQ Clara Evens)


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.