Coderdojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.

Fysieke versie: Wat heb je nodig?

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Online versie: Wat heb je nodig?

Een pc die verbonden is met het internet, met een microfoon (en dat mag gerust die van de computer zijn) en een camera. En natuurlijk een toetsenbord. Geen speciale dingen dus, dit heb je waarschijnlijk al in huis.

Om samen te kunnen werken, gaan we Zoom gebruiken. Wanneer je je inschrijft, sturen we voor de start van deze Coderdojo de link naar de online omgeving die we hebben opgezet.

We raden aan dat je op voorhand zelf de instellingen van je pc test om te checken dat alles in orde is. Dat kan op https://zoom.us/test. Daar kan je ook de plugin installeren.


Praktisch:

Waar:              Openbare Bibliotheek Aarschot, Elisabethlaan 103a te Aarschot

OF digitaal vanwege de Coronamaatregelen.  Je ziet dit wanneer je je inschrijft via de website van Coderdojo Belgium.

Wanneer:        Zaterdag 27/6, 26/9, 17/10, 14/11, 12/12 van 9u30 tot 12u00

Inschrijven      via website van Coderdojo (http://www.coderdojobelgium.be/nl/praktisch/inschrijven)

Prijs:                Gratis

Vragen:           Contacteer ons via aarschot@coderdojobelgium.be!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.