Muziek in het park - Roots

Rootstown - Zomer van Aarschot

Stadspark

De jaarlijkse Roots in het park op 21 juli kan dit jaar niet plaatsvinden. Maar geen nood! Rootstown brengt deze zomer toch muziek naar het park.

Optreden van Old Salt

Een internationale Americana-band die geluiden uit New Orleans, Appalachian en Europese folk combineert tot een eigen BLUEGRASS geluid.

Old Salt is een Americana-band uit Gent, België, die sinds 2015 originele en traditionele muziek uitvoert. De internationale leden hebben Old Salt individueel beïnvloed met hun historische geluiden uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland. Sindsdien hebben ze een opmerkelijke parcours afgelegd met shows in België op Dranouter Festival en op de Gentse Feesten, in Zweden op Urkult Festival en in de VS in het Guthrie Center in Great Barrington MA, om er maar een paar te noemen. Old Salt ontving de "European World of Bluegrass" -prijs voor 2017. In 2018 debuteerde de band in het VK, Ierland, Oostenrijk en Duitsland.

Old Salt haalt zijn invloeden uit de straten van New Orleans en Appalachian folk, via de volksopleving van de Noordoostelijke Staten, in combinatie met de muziek uit het oude Europa waar de band momenteel verblijft.

Verwacht een dynamisch optreden met zeer veel spontaniteit en strakke arrangementen.

Het eerste album van Old Salt, “Upriver Overseas”, werd in 2016 in Zweden opgenomen. In juni 2019 bracht de band hun tweede album, Commons, uit, waar ze nauw samenwerkten met producer en geluidstechnicus Leander Meuris (Young Partners in Art) in GAM Studio (Belgische Ardennen) . Het album werd in Nashville, USA gemixt door Sean Sullivan (The Devil Makes Three, Del McCoury Band, ...) en combineert originele liedjes van Dan Wall en Johannes Wannyn, evenals traditionele deuntjes gearrangeerd door de band.

Bezetting:

Dan Wall (USA): Lead Vocals – Banjo – Violin – Blues Harp

Lotte Remmen (Belgium): Violin – Vocals

Lara Rosseel (Belgium): Double Bass – Vocals

Johannes Wannyn (Belgium): Guitar – Vocals


Stadspark Aarschot, vanaf 19u

 

Het Rootstownteam dankt iedereen die hun ondersteunde door de aankoop van een Roots In Het Park CARE & FUN - pack! De online verkoop werd afgesloten, een beperkt aantal mondmaskers in nog beschikbaar in café De Oude Tijd


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.