Isabelle A, Guido Belcanto & Klaas Delrue

De Wereld van Bobbejaan

Theaterzaal Tickets
Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 25 - Vriendenprijs 20/21: € 20

Het is 10 jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen is overleden. Tijd voor een herdenking. Isabelle A, Guido Belcanto en Klaas Delrue slaan de handen in elkaar om zijn wereld te doen herleven.

Bobbejaan was hun eerste vedette die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. Hij was onze cowboy, maar ook meer dan dat. We kennen allemaal Lichtjes van de Schelde, Eerbied voor Jouw Grijze Haren, Café Zonder Bier. Ze zijn in ons collectief geheugen gegrift. Hij was de man die de ‘Amerikaanse Droom’ in de na-oorlogse jaren en in de euforische fifties en sixties naar ons land bracht. Hij heeft een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten met gekende en minder bekende maar verrassende pareltjes. Deze verdienen meer dan ooit om terug voor het voetlicht gebracht te worden.

Guido Belcanto is opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap: in zijn eigen omvangrijke werk is de link naar die traditie herkenbaar. Isabelle A, één van onze veelzijdigste zangeressen, hoeft ook niet meer voorgesteld te worden: van een tieneridool uitgegroeid tot een volwassen geliefde artieste. Ook Klaas Delrue, frontman van Yevgueni, werkt al ruim 15 jaar aan een zeer persoonlijke invulling van chanson, kleinkunst en poprock. Alle drie hebben ze een sterke band met het repertoire van Bobbejaan. Dit alles ondersteund door het wonderbaarlijke orkest ‘The Bobbejaan All Stars’. Deze nooit geziene combinatie zorgt voor een onweerstaanbare en onvergetelijke avond. Verwacht u aan een grandioze en hedendaagse ode aan het vakmanschap van één van onze allergrootste artiesten.


Zang Isabelle A Zang, gitaar, mondharmonica Guido Belcanto Zang, gitaar Klaas Delrue Orgel, piano, chef d’Orchestre Dominique Vantomme Bas, beatboxen Sjang Coenen Drums, percussie Karel de Backer Gitaar, banjo en vele snaarinstrumenten Jo Mahieu Gitaar, ukulele, mandoline Firmin Michiels


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.