Sioen

Sioen plays Graceland

Theaterzaal
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 20 - Vriendenprijs 20/21: € 16

LET OP: deze voorstelling is verplaatst naar volgend seizoen wegens Zuid-Afrikaanse artiesten die niet in Belgiê geraken door coronavirus. Tickethouders worden verwittigd. 

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika, voor de opnames van het album Graceland. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van Calling Up Soweto. Sioen, in de voetsporen van Paul Simon.

Het album Graceland herbergt enkele grote hits die iedereen kent: You Can Call Me Al, Diamonds On The Soles Of Her Shoes, Under African Skies … maar Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat Sioen besliste om er een volledig nieuw album op te nemen, toevallig in dezelfde studio waar Graceland werd ingeblikt.

Paul Simon verbaasde vriend en vijand met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met deze van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten. Graceland werd ook een controversiële plaat: midden jaren tachtig tierde de apartheid in Zuid-Afrika nog welig. Zowel voor- als tegenstanders van het apartheidsregime drukten hun ongenoegen over Graceland uit. Met deze plaat bleek Paul Simon Zuid-Afrika echter eindelijk een gezicht en een stem te geven in het buitenland en kregen Zuid-Afrikaanse artiesten de kans om internationaal op de kaart te staan.

Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album Graceland te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald met telkens staande ovaties. 


Stem, piano & gitaar Frederik Sioen Contrabas & basgitaar Mirko Banovic Backing vocals Stella Khumalo, Duduzile Majola, Vuyo Tshuma & Vus’umuzi Nhlapo Foto Steven Hendrix


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.